Naslagwerk

Je bent niet wat je eet, je bent wat je verteert!

De hele dag door vinden er allerlei processen plaats in ons lichaam om het optimaal te laten functioneren. Hierbij spelen onze darmen een cruciale rol. Niet goed werkende darmen kunnen de oorzaak zijn van veel verschillende en zeer uiteenlopende gezondheidsklachten. 

 

Onze darmen zijn min of meer de motor van ons gestel, ze zetten door middel van vertering van voedsel allerlei processen in de rest van ons lichaam in gang. Als ze niet de juiste brandstof krijgen, gaan ze haperen. Dit hoeft zich niet direct te uiten in buikklachten, onze darmen hebben invloed op ons hele lijf, van kruin tot teen. Je kunt dus klachten ervaren waarbij je totaal de link met de darmen niet legt.

Wat goed is voor de één, hoeft niet goed te zijn voor de ander. Verschillende mensen halen de juiste voedingsstoffen uit verschillende voedingsmiddelen. Door allergieën kan iets wat bekend staat als gezond, voor jou juist wel ziekmakend zijn.

Neem het oer-Hollandse broodje kaas met een glas melk.

We zijn er mee opgegroeid en hebben altijd gehoord dat het goed voor ons is. Maar misschien kun jij helemaal niet tegen gluten... Of heb je een koemelkallergie... Ben je lactose intolerant...

En zo zijn er nog veel meer allergieën die invloed kunnen hebben op de werking van onze darmen.

 

Door middel van bioresonantie kan ik meten hoe het met jouw gezondheid gesteld is. Tijdens het intake gesprek doe ik een full body scan en aan de hand van de uitslag kan ik zien waar het mis gaat of wat juist wel goed zit.