Wat is Crossfit?

CrossFit is een intensief en afwisselend fitness programma, waarbij plezier aan bewegen een belangrijk aspect is. Het is hard werken, maar een sterk en fit lichaam is je beloning. CrossFit is evidence based, het is bewezen dat CrossFit een efficiënt, zeer effectief en veilig programma is. In de VS,  Australië en Canada hebben diverse legeronderdelen, politie en brandweer het CrossFit programma verkozen boven hun traditionele trainingsmethoden, omdat het effectiever en veiliger is, het aantal blessures drastisch is afgenomen.  Het gaat erom hoe je traint, en met wie, en niet om een luxe omgeving met welness voorzieningen. Wij denken niet in spieren, maar in bewegingen. Bij CrossFit Twente vind je geen apparaten of toestellen Je zult in een CrossFit gym geen geïsoleerde spieren trainen, maar  werken met compound oefeningen (waar grote spiergroepen en meerdere gewrichten bij betrokken zijn). Functionele bewegingen, met een hoge intensiteit en met een grote variatie aan oefenvormen. We gebruiken Olympische lifts, power lifts, en afgeleide  oefeningen daarvan. Daarnaast worden vormen gebruikt uit de gymnastiek, roeien, lopen.

CrossFit gebruikt dumbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, barbells, touwen en pull up bars. Duwen, trekken,stoten, werpen, tillen, springen, klimmen, rennen, etc zijn grondvormen van bewegen, die de mens in de loop van zijn evolutie  heeft ontwikkeld om te overleven. We zijn in ons hoofd wel verder geëvolueerd, maar fysiek leven we nog steeds  in het stenen tijdperk. Fit worden en blijven, gaat het beste, door de grondvormen van bewegen te trainen, zoals onze in onze genen is vastgelegd. Een completere training voor je lichaam bestaat niet, en er wordt op een leuke manier competitief getraind. Crossfit is een effectief core-strength programma, het versterkt de “midline (core) stability”. De trainingen kunnen aangepast worden aan de mogelijkheden en het niveau van de deelnemers (kinderen tot 100 jarigen).

Zorg dat je zo lang mogelijk zelfstandig kunt leven, stel het verzorgingstehuis zo lang mogelijk uit, door sterk en fit te blijven.

Er wordt gewerkt in groepen, met officiële  door CrossFit gekwalificeerde trainers. Er is veel individuele aandacht voor technische begeleiding van de diverse oefenvormen.

Wil je  hard werken, met als doel “overall  fitness”, en het vergroten van je “werk capaciteit”? Dan is CrossFit geschikt voor jou.

CrossFit werkt aan 10 basis kenmerken van fitness:

1. Cardiovasculair en respiratoir uithoudingsvermogen
2. Stamina
3. Kracht
4. Flexibiliteit
5. Power
6. Snelheid
7. Coördinatie
8. Behendigheid
9. Balans
10. Nauwkeurigheid

Daarnaast combineren we deze training veelal met een op maat gesneden lifestyle programma waarin de hormonen in de hoofdrol staan. Ideaal als u grip wilt krijgen op uw hormonale balans. Informeer bij Simone Meijer : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 55 182 128.

Al meer dan 12 jaar ervaring en meer dan 1000 mensen geholpen!

Facebook Image